logo

INFOVALLBÉ - Març

Data de publicació: 10/04/2024

Documento PDF 

ACTUALITAT JURISPRUDENCIAL

ACTUALITAT NORMATIVA

ÚLTIMA HORA

“Les persones treballadores amb incapacidad recononeguda podran seguir trabeballant si així ho decideixen": El Govern ha anunciat que reformarà l'Estatut dels Treballadors per eliminar l'extinció automàtica del contracte en aquests casos i l'empresa haurà d'adaptar el seu lloc de treball uo oferir-li un altre. 

“1,5 milions d'espanyols cada daa no van a treballar per baixa mèdica: Creixen un 62% les jornades laborals perdudes per Incapacitat Temporal. L'absentisme està en màxims històrics. 

“Les baixes laborals van costar a l'Estat 14.000 milions al 2023, un 20% més del previst": La Seguretat Social va haver de mobilizar fons fins a vuit ocasions per cobrir la desviació. 

“Treball imposa 3,5 milions en multes a empreses per incumplir la llei d'igualtat": La Inspecció laboral va efectuar 12.206 actuacions el 2023 per supervisar qüestions sobre la paritat. 

“Les dones s'emporten els pitjors llocs de treball després de la reforma laboral: Només acaparen un terç dels nous treballs indefinits a jornada completa. 

“S'exigirà protocol anti-assetjament i formació en riscos laborals pel treball domèstic": El decret que prepara el Govern donarà deu mesos als empresaris per aplicar les noves obligacions i arriba en la pitjor dada d'afiliació de l'última dècada.

“Gairebé 140.000 llocs de treball no es cobreixen, tot i haver-hi prop de tres milions d'aturats": Les empreses no es troben personas treballadores en el sector serveis, que registra gairebé el 90% de les vacants. 

“Les autonomies copen prop del 60% de l'alça d'ocupació pública des de 2018": Els governs regionals eleven el nombre de funcionaris fins a 2,1 milions, un 16,7% més. El personal de l'Administració ha crescut un 11,9% des de l'arribada de Pedro Sánchez. 

“La precarietat laboral als nous contractes arriba al 80%": Jornada parcial, temporals i fixes discontinus acaparen la creació d'ocupació. 

ELS PROFESSIONALS DE VALLBÉ, AQUEST MES A…

Les mesures de conciliació de la vida familiar i la vida professional dels progenitors i cuidadors del RDL 5/2023, de 28 de juny": Asisstència del Carlos Villarino Moreno a aquesta jornada, efectuada el passat 1 de març de 2024 a l'Aula Yuslaboralista de la Universitat Autònoma de Baarcelona. 
 
“Cursos de formació continuada”: Formació impartida pel Paco Carretero Palomares a la XXIII edició del Màster en Direcció de Institucions Sanitàries, efectuada el passat 19 i 20 de març de 2024. 
 
“Pla estratègic de la Inspecció de Treball de Catalunya pel 2024": Asisstència de l'Alda Mumbrú López a aquesta jornada, organitzada pel Foro Social Aranzadi, efectuada el passat 21 de març de 2024 a l'Ilustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. 
 
“Cursos de formació continuada”: Formació impartida per la Sira Gómez Vilella, al Postgrau de l'Escola de Pràctica Jurídica de l'iCAB, així com a l'assignatura Dret del treball del Grau en Relacions Laborals de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
"Cursos de formació continuada": Formació impartida per l'Albert Moreno Solé, a l'assignatura Dret de la Unió Europea al Grau de Relacions Laborals i a l'assignatura de Dret del Treball de Grau de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Cursos de formació continuada: Formació impartida pel Martí Vidiella Curto, a l'assignatura Control jurídic de l'actuació administrativa i tributària del Màster universitari en Advocacia i Procura de la Universitat de Barcelona. 


© VALLBÉ - Todos los derechos reservados - Avís legal - Política de privacitat de dades - Política de Cookies - Developed by Interactivos