logo

Nota informativa

Data de publicació: 28/04/2020

Document PDF

PUBLICADA AL BOE L’ORDRE QUE ESPECIFICA ELS SECTORS D’ACTIVITAT QUE PODEN BENEFICIAR-SE DE LA MORATÒRIA EN EL PAGAMENT DE COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL

L’article 34 del Reial Decret-llei 11/2020, de 31 de març, permet que les empreses i els treballadors autònoms puguin sol·licitar a la Tresoreria General de la Seguretat Social una moratòria de sis mesos, sense interès, en el pagament de les aportacions empresarials a la cotització a la Seguretat Social i pels conceptes de recaptació conjunta que es meritin d’abril a juny de 2020, així com en el pagament de les quotes dels autònoms que es meritin de maig a juliol de 2020.

Segons l’article 34 esmentat, els requisits i condicions per poder beneficiar-se de la mesura havien d'establir-se mitjançant una ordre del Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Doncs bé, avui dia 28/04/2020 s’ha publicat al BOE l’Ordre ISM/371/2020, de 24 d'abril, per la qual es desenvolupa l'article 34 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front al COVID-19.

L'Ordre té un únic article que indica els sectors d’activitat que podran acollir-se a la moratòria. Concretament, només es podran beneficiar de la moratòria les empreses i els treballadors autònoms que es dediquin a una activitat que estigui inclosa en els següents codis de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE-2009):

- 119 (Altres cultius no perennes).

- 129 (Altres cultius perennes).

- 1812 (Altres activitats d'impressió i arts gràfiques).

- 2512 (Fabricació de fusteria metàl·lica).

- 4322 (Lampisteria, instal·lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat).

- 4332 (Instal·lació de fusteria).

- 4711 (Comerç al detall en establiments no especialitzats, amb predomini en productes d’alimentació, begudes i tabac).

- 4719 (Un altre comerç al detall en establiments no especialitzats).

- 4724 (Comerç al detall de pa i productes de fleca, confiteria i pastisseria en establiments especialitzats).

- 7311 (Agències de publicitat).

- 8623 (Activitats odontològiques).

- 9602 (Perruqueria i altres tractaments de bellesa).

Així doncs, l’Ordre ha restringit la possibilitat de beneficiar-se de la moratòria només a 12 sectors d’activitat. Aquelles empreses que es dediquin a una activitat no inclosa en els CNAE anteriors no es podran beneficiar de la moratòria.

L’Ordre entra en vigor a partir d’avui dia 28/04/2020.

 

 

Nota informativa: l’objectiu d’aquest butlletí és simplement informar d’aquelles novetats que creiem d’interès. En cap cas pretén ser una via d’assessorament legal. Si necessiteu qualsevol dubte i/o aclariment, o ampliació sobre el contingut d’aquest butlletí no dubteu en posar-vos en contacte amb els professionals del despatx.



© VALLBÉ - Todos los derechos reservados - Avís legal - Política de privacitat de dades - Política de Cookies - Developed by Interactivos