logo

Infov@llbé FEBRER 2019 - ACTUALITAT JURISPRUDENCIA

Data de publicació: 28/02/2019

ACTUALITAT JURISPRUDENCIAL.

Establir un dia festiu només pels treballadors d’una determinada religió, és discriminatori.

A Àustria existia una llei que declarava que el Divendres Sant era un dia festiu únicament per als treballadors que eren membres d’unes determinades esglésies cristianes. D’aquesta forma, aquests treballadors podien gaudir tot el dia de festa i destinar-lo al què ells volguessin (de forma que ningú els controlava si assitien a alguna celebració religiosa o si es quedaven a casa descansant). D’igual forma, si aquests treballadors havien de prestar serveis aquell dia, rebien els complements propis de treballar un dia festiu.

Els treballadors que no eren membres d’aquestes esglésies cristianes però que sí que professaven alguna altra religió, també tenien dret a absentar-se del seu lloc de treball però:

- Únicament durant les hores necessàries i,

- Únicament amb la finalitat d’assistir a rituals religiosos. 

Per aquest motiu, es va plantejar si aquesta distinció suposava una discriminació per raó de religió i el TJUE, en una sentència de 22 de gener de 2019, va declarar que efectivament era així.

A conseqüència de l’anterior, va establir que un empresari privat sotmès a una legislació en la qual només es concedia el dret a un dia festiu als treballadors membres de determinades religions, estava obligat a concedir igualment a la resta dels seus treballadors el dret a aquest dia festiu, sempre que aquests últims li haguessin sol·licitat el dia abans.© VALLBÉ - Todos los derechos reservados - Avís legal - Política de privacitat de dades - Política de Cookies - Developed by Interactivos